sunny.png
Thursday October 6th, 2022 6:59PM

US OPEN '22: A quiz covering more than a century of golf

By The Associated Press

BROOKLINE, Mass. (AP) — How well do you know U.S. Open history? Try this quiz:

1. Who is the oldest U.S. Open champion?

a.) Julius Boros

b.) Hale Irwin

c.) Phil Mickelson

2. Who has the lowest 72-hole score in the U.S. Open?

a.) Tiger Woods

b.) Rory McIlroy

c.) Martin Kaymer

3. Who was the last U.S. Open champion to come through sectional qualifying?

a.) Lucas Glover

b.) Michael Campbell

c.) Steve Jones

4. In the three times Tiger Woods won the U.S. Open, he broke par only once in the final round. Name the course.

a.) Torrey Pines

b.) Bethpage Black

c.) Pebble Beach

5. Who is the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open?

a.) Bobby Jones

b.) Gary Player

c.) Gene Sarazen

6. Name the only player to lose three U.S. Opens in a playoff?

a.) Phil Mickelson

b.) Greg Norman

c.) Arnold Palmer

7. What is the name of the U.S. Open trophy?

a.) William Campbell Trophy

b.) Theodore Havemayer Cup

c.) U.S. Open trophy

8. Phil Mickelson has been runner-up six times in the U.S. Open. Where was the only course he had the 54-hole lead to himself?

a.) Winged Foot.

b.) Pinehurst No. 2

c.) Merion

9. Who was the last Us Open champion to win with a 72-hole over par?

a.) Brooks Koepka

b.) Geoff Ogilvy

c.) Webb Simpson

10. Where was the first U.S. Open played?

a.) Shinnecock Hills

b.) Chicago Golf Club

c.) Newport Country Club

11. Who was the last player to win in his U.S. Open debut?

a.) Francis Ouimet

b.) Jack Fleck

c.) Jerry Pate

12. Who is the only player with all four rounds in the 60s at a U.S. Open without winning?

a.) Rickie Fowler

b.) Robert Garrigus

c.) Brooks Koepka

13. Who was the last U.S. Open champion to never break par in any round?

a.) Hale Irwin

b.) Geoff Ogilvy

c.) Michael Campbell

14. Who has the longest active streak of never finishing out of the top 10 at a U.S. Open with a minimum of five appearances?

a.) Xander Schauffele

b.) Jon Rahm

c.) Scottie Scheffler

15.. Which player lost the largest 54-hole lead in U.S. Open history?

a.) Mike Brady

b.) Greg Norman

c.) John Schlee

16. Name the only player to finish under par in three straight U.S. Opens.

a.) Tiger Woods

b.) Lee Janzen

c.) Curtis Strange

17. Tiger Woods won the most lopsided major championship in the 2000 U.S. Open at Pebble Beach. What was his margin of victory?

a.) 12 shots

b.) 15 shots

c.) 10 shots

18. Who won the first U.S. Open in Massachusetts?

a.) Francis Ouimet at The Country Club

b.) Fred Herd at Myopia Hunt

c.) Walter Hagen at Brae Burn

___

ANSWERS

1. b

2. b

3. a

4. c

5. b

6. c

7. c

8. c

9. a

10. c

11. a

12. c

13. b

14. a

15. a

16. c

17. b

18. b

  • Associated Categories: Associated Press (AP), AP Sports, AP Online Golf, AP Sports - PGA
© Copyright 2022 AccessWDUN.com
All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without permission.
LEADING OFF: Unbeaten Musgrove starts for Padres at Wrigley
Padres right-hander Joe Musgrove takes a 47-47 career record over seven seasons into this start at Wrigley Field
3:08AM ( 10 minutes ago )
For families deeply divided, a summer of hot buttons begins
For families divided along red house-blue house lines, summer's slate of reunions, group trips and weddings poses another exhausting round of navigating divides
3:03AM ( 14 minutes ago )
The Kerr Dynasty: Player or coach, Warriors boss just wins
He hit a championship-winning shot with Michael Jordan
3:00AM ( 17 minutes ago )
Associated Press (AP)
Machado homers in hit parade, Padres pelt Cubs 19-5.
Manny Machado lined a single for his 1,500th hit and hit a two-run homer in a four-RBI night to help the San Diego Padres beat the reeling Chicago Cubs 19-5
1:34AM ( 1 hour ago )
Dodgers' Anderson loses no-hit bid in 9th against Angels
Tyler Anderson of the Los Angeles Dodgers lost his no-hit bid in the ninth inning, giving up a one-out triple to Shohei Ohtani in a 4-1 victory over the Los Angeles Angels
1:16AM ( 2 hours ago )
Anderson's no-hit bid for Dodgers broken up in 9th by Ohtani
Tyler Anderson of the Los Angeles Dodgers has lost his bid for a no-hitter when Los Angeles Angels star Shoehi Ohtani tripled with one out in the ninth inning
1:09AM ( 2 hours ago )
AP Sports
Wicked Rude: LIV XIV ready for a traditional Boston welcome
The U.S. Open this week is the first time that 14 golfers will have to face the American public since defecting to a Saudi-backed upstart tour
9:34PM ( 5 hours ago )
US Open turns focus from Saudi money to golf's toughest test
The U.S. Open starts Thursday and not a moment too soon for those interested in golf
6:44PM ( 8 hours ago )
US OPEN '22: Key US Open moments looking at the last century
Here's a look back at key anniversaries from the U.S. Open
1:46AM ( 1 day ago )
AP Online Golf
Column: Golf's civil war likely to produce no real winners
Golf is in the early days of a bitter showdown between the established PGA Tour and an upstart series funded by the repressive Saudi Arabian regime
6:00PM ( 2 days ago )
Mickelson arrives at Brookline and wild US Open week awaits
Sunday ahead of the U.S. Open is typically quiet, and such was the case at The Country Club
3:15AM ( 3 days ago )
McIlroy defends Canadian Open title in strong LIV response
Rory McIlroy won the RBC Canadian Open on Sunday and gave the PGA Tour a strong response to the start of the Saudi-funded LIV Golf Invitational, closing with an 8-under 62 to win a wild race to the finish with Justin Thomas and Tony Finau
8:00PM ( 3 days ago )
AP Sports - PGA
LEADING OFF: Unbeaten Musgrove starts for Padres at Wrigley
Padres right-hander Joe Musgrove takes a 47-47 career record over seven seasons into this start at Wrigley Field
3:08AM ( 10 minutes ago )
French, German, Italian leaders arrive in Kyiv
French President Emmanuel Macron, German Chancellor Olaf Scholz and Italian Premier Mario Draghi have arrived in Kyiv
3:05AM ( 13 minutes ago )
For families deeply divided, a summer of hot buttons begins
For families divided along red house-blue house lines, summer's slate of reunions, group trips and weddings poses another exhausting round of navigating divides
3:03AM ( 14 minutes ago )
The Kerr Dynasty: Player or coach, Warriors boss just wins
He hit a championship-winning shot with Michael Jordan
3:00AM ( 17 minutes ago )
Golf, rocks: Old-school US Open on tap at The Country Club
The 2022 U.S. Open most certainly has not been supersized
2:54AM ( 23 minutes ago )