clearn.png
Sunday August 14th, 2022 9:59PM

MASTERS '22: Trivia quiz covering nearly 90 years at Augusta

By The Associated Press
Related Articles
  Contact Editor

AUGUSTA, Ga. (AP) — How well do you know your Masters history? Try this quiz:

1. What player finished runner-up at the Masters to Jack Nicklaus and Tiger Woods?

a. Tom Lehman

b. Tom Kite

c. Jay Haas

2. Which player has earned the most money at the Masters?

a. Tiger Woods

b. Phil Mickelson

c. Jordan Spieth

3. Who is the only player to post all four rounds in the 60s at the Masters?

a. Lee Westwood

b. Cameron Smith

c. Tom Watson

4. Who holds the Masters record for largest final-round comeback?

a. Jack Nicklaus

b. Jack Burke Jr.

c. Nick Faldo

5. Who was the first player to shoot 63 at the Masters?

a. Greg Norman

b. Anthony Kim

c. Nick Price

6. Who is the last player to win the Masters on his first attempt?

a. Fuzzy Zoeller

b. Trevor Immelman

c. Larry Mize

7. Who won the first Masters?

a. Craig Wood

b. Gene Sarazen

c. Horton Smith

8. How many green jackets have Jack Nicklaus, Tiger Woods and Arnold Palmer combined to win?

a. 18

b. 15

c. 13

9. Who is the only British Open champion who never had a round under par at the Masters?

a. John Daly

b. Todd Hamilton

c. Bobby Jones

10. Who was the first Masters champion in 1949 to be presented the green jacket?

a. Sam Snead

b. Jimmy Demaret

c. Ben Hogan

11. Who has finished runner-up at the Masters the most times without ever winning?

a. Greg Norman

b. Tom Weiskopf

c. Chris DiMarco

12. Who holds the lowest 72-hole score at the Masters?

a. Tiger Woods

b. Jordan Spieth

c. Dustin Johnson

13. What did the three Masters victories by Nick Faldo have in common?

a. He trailed by at least three shots going into the final round

b. He never spoke to anyone

c. He had the same caddie

14. “Faldo’s not lying second, for a start. And Greg Norman is not Tiger Woods.” Who said this after the third round of the 1997 Masters?

a. Colin Montgomerie

b. Scott Hoch

c. Greg Norman

15. Hideki Matsuyama last year was the seventh player to have been low amateur and Masters champion. Who was the first?

a. Sergio Garcia

b. Jack Nicklaus

c. Cary Middlecoff

16. Who was the only player to lose in a playoff twice at the Masters?

a. Ed Sneed

b. Ben Hogan

c. Ken Venturi

17. Who was the first left-handed winner of the Masters?

a. Phil Mickelson

b. Mike Weir

c. Bubba Watson

18. Who had the lowest final round to win the Masters?

a. Charl Schwartzel

b. Mark O’Meara

c. Gary Player

ANSWERS

1. b

2. a

3. b

4. b

5. c

6. a

7. c

8. b

9. c

10. a

11. b

12. c

13. a

14. a

15. c

16. b

17. b

18. c

  • Associated Categories: Associated Press (AP), AP Sports, AP Online Golf, AP Online - Georgia News, AP Sports - PGA
© Copyright 2022 AccessWDUN.com
All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without permission.
Iowa court upholds gender identity discrimination case
The Iowa Supreme Court has upheld much of a 2019 jury verdict that found the state discriminated against a transgender prison employee by denying him the use of men’s restrooms and locker rooms
2:04PM ( 9 minutes ago )
House votes to decriminalize marijuana, but Senate fate dim
The House has approved a bill decriminalizing marijuana and letting states set their own policies on pot
1:58PM ( 15 minutes ago )
COVID-19 asylum limits at US-Mexico border to end May 23
The Centers for Disease Control and Prevention says it's ending a policy that limited asylum at the U.S.-Mexico border to prevent the spread of COVID-19
1:54PM ( 19 minutes ago )
Associated Press (AP)
Matsuyama withdraws from Texas Open, cites neck discomfort
Reigning Masters champion Hideki Matsuyama has withdrawn from the Valero Texas Open after nine holes of the second round, citing discomfort in his neck
1:21PM ( 52 minutes ago )
Minor league housing plan freezing out players with families
Minor leaguers with wives and children are finding out days before the start of their seasons that some teams are not taking their families into account as part of a new policy guaranteeing housing for players
12:46PM ( 1 hour ago )
MLB umpires to announce replay decisons for 1st time
In addition to “Play ball!”
10:16AM ( 3 hours ago )
AP Sports
Kupcho, Lee share lead in last major at Mission Hills
Jennifer Kupcho and Minjee Lee shared the lead in The Chevron Championship at 6-under 66 after the first round of the major tournament’s final edition at Mission Hills
9:40PM ( 16 hours ago )
MASTERS '22: Brief look at 10 (or 11) contenders at Augusta
The group of contenders at the Masters is getting longer as golf is getting deeper
12:25PM ( 1 day ago )
MASTERS '22: Facts & figures for the 86th Masters Tournament
The 86th Masters is here with a few notable changes
12:23PM ( 1 day ago )
AP Online Golf
Young leads surging Hawks past struggling Cavaliers 131-107
Trae Young scored 30 points and the surging Atlanta Hawks never trailed while beating the short-handed Cleveland Cavaliers 131-107 to clinch a spot in the Eastern Conference play-in tournament
10:32PM ( 15 hours ago )
Parker hopes Title IX documentary serves as inspiration
Title IX has been a passionate subject for Candace Parker ever since she learned of its impact while doing a paper on it in the eighth grade
7:32PM ( 18 hours ago )
CA reparations plan advances broader movement, advocates say
California took a big step this week toward becoming the first U.S. state to make some form of restitution a reality by tackling the divisive issue of which Black residents should be eligible to receive reparations for the atrocity and injustices of slavery and racism
4:45PM ( 21 hours ago )
AP Online - Georgia News
Scheffler, Kisner advance to championship at Match Play
Scottie Scheffler reached the championship round at the Dell Technologies Match Play for the second straight year
2:50PM ( 4 days ago )
Kisner, Scheffler making Sunday a habit in Match Play
Kevin Kisner is back in the semifinals of the Dell Technologies Match Play
7:53PM ( 5 days ago )
Kisner rallies big, Ancer wins big to advance in Match Play
Kevin Kisner added to his legacy at Austin Country Club in the Dell Technologies Match Play
2:33PM ( 5 days ago )
AP Sports - PGA
Iowa court upholds gender identity discrimination case
The Iowa Supreme Court has upheld much of a 2019 jury verdict that found the state discriminated against a transgender prison employee by denying him the use of men’s restrooms and locker rooms
2:04PM ( 9 minutes ago )
House votes to decriminalize marijuana, but Senate fate dim
The House has approved a bill decriminalizing marijuana and letting states set their own policies on pot
1:58PM ( 15 minutes ago )
COVID-19 asylum limits at US-Mexico border to end May 23
The Centers for Disease Control and Prevention says it's ending a policy that limited asylum at the U.S.-Mexico border to prevent the spread of COVID-19
1:54PM ( 19 minutes ago )
New vehicles must average 40 mpg by 2026, up from 28 mpg
New vehicles sold in the U.S. will have to average at least 40 miles per gallon of gasoline in 2026 under new rules unveiled by the government
1:44PM ( 29 minutes ago )
MASTERS '22: Hole-by-hole detail with best shots at Augusta
The Masters starts Thursday, and the course at Augusta National is among the most famous in the world because it hosts the only major held in the same place
1:41PM ( 32 minutes ago )