clearn.png
Tuesday April 20th, 2021 7:01AM

MASTERS '21: A trivia quiz for the ages at Augusta National

By The Associated Press

AUGUSTA, Ga. (AP) — How well do you know the Masters? Try this trivia quiz:

1. Name the player who finished runner-up at the Masters to Jack Nicklaus and Tiger Woods

a. Tom Lehman

b. Tom Kite

c. Jay Haas

2. Who holds the 72-hole record at the Masters?

a. Dustin Johnson

b. Tiger Woods

c. Jordan Spieth

3. What previously was located on the land that is now Augusta National Golf Club?

a. Waffle House

b. Church of the Most Holy Trinity

c. Fruitland Nurseries

4. Which player holds the record for 11 consecutive rounds under par at the Masters?

a. Jordan Spieth

b. Raymond Floyd

c. Dustin Johnson

5. The best score at the Masters by an amateur was 66. Who shot it?

a. Ken Venturi

b. Tiger Woods

c. Billy Joe Patton

6. Who holds the Masters record for largest final-round comeback?

a. Jack Nicklaus

b. Jack Burke Jr.

c. Nick Faldo

7. Who was the first foreign-born player to win the Masters?

a. Gary Player

b. Herman Keiser

c. Henry Picard

8. Who is the youngest Masters champion?

a. Jordan Spieth

b. Gene Sarazen

c. Tiger Woods

9. Who has finished runner-up at the Masters the most times without ever winning?

a. Greg Norman

b. Tom Weiskopf

c. Chris DiMarco

10. Which Masters champion has gone the most years between victories?

a. Jack Nicklaus

b. Sam Snead

c. Tiger Woods

11. Three players have won the Par 3 Contest and went on to win their first major later that year. Name the most recent.

a. Jimmy Walker

b. Francesco Molinari

c. Tom Kite

12. Who was the first player with a 63 at the Masters?

a. Greg Norman

b. Thomas Bjorn

c. Nick Price

13. Which former British Open champion has never broken par in any round at the Masters?

a. Bobby Jones

b. Ben Curtis

c. John Daly

14. Who won the first Masters?

a. Gene Sarazen

b. Horton Smith

c. Craig Wood

15. Name the player who set the Masters record by making 11 birdies in one round.

a. John Huston

b. Johnny Miller

c. Anthony Kim

16. Name the only player who had the low score in three of four rounds at the Masters?

a. Dustin Johnson

b. Scott Hoch

c. Greg Norman

17. What did the three Masters victories by Nick Faldo have in common?

a. He trailed by at least three shots going into the final round

b. He never spoke to anyone

c. He had the same caddie.

18. Who is the only Masters champion to start the final round outside the top 10?

a. Nick Faldo

b. Art Wall Jr.

c. Bob Goalby

___

ANSWERS

1. b

2. a

3. c

4. c

5. a

6. b

7. a

8. c

9. b

10. c

11. a

12. c

13. a

14. b

15. c

16. a

17. a

18. b

  • Associated Categories: Associated Press (AP), AP Sports, AP Online Golf, AP Online - Georgia News, AP Sports - PGA
© Copyright 2021 AccessWDUN.com
All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without permission.
Easiest of the par 3s, No. 6 at Augusta feels like 2 holes
The par-3 sixth at Augusta National can make players feel as if they're facing two tests
2:11AM ( 21 minutes ago )
Myanmar death toll mounts amid protests, military crackdown
A human rights group in Myanmar says the civilian death toll in the junta crackdown has reached 550 since the Feb. 1 coup
1:55AM ( 36 minutes ago )
Mercedes gets 1st 5 career hits, White Sox beat Angels 12-8
Yermín Mercedes got his first five major league hits and drove in four runs, and José Abreu hit a grand slam for the Chicago White Sox in their 12-8 victory over the Los Angeles Angels
1:42AM ( 49 minutes ago )
Associated Press (AP)
Bodanovic scores 26 points, Hawks beat Pelicans 126-103
Bogdan Bodanovic scored 26 points, Kevin Huerter added 24 and five other Atlanta players scored in double figures as the short-handed Hawks beat the injury-slowed New Orleans Pelicans 126-103
12:30AM ( 2 hours ago )
Source: Oklahoma agrees to bring in Loyola's Moser as coach
Oklahoma has an agreement in place with Loyola Chicago’s Porter Moser to become the Sooners’ next head coach, a person familiar with the situation said
12:30AM ( 2 hours ago )
Purr-fect night: Bauer solid, cat takes field in Dodgers win
Trevor Bauer took a no-hit bid into the seventh inning in his Los Angeles debut before allowing a pair of two-run homers, and the Dodgers held on after building a big lead to beat the Colorado Rockies 11-6
12:22AM ( 2 hours ago )
AP Sports
Amid glow open day, cloud looms over MLB All-Star Game
Amid the glow of baseball’s opening day, there's a cloud looming over the All-Star Game still more than three months away
1:20PM ( 13 hours ago )
A different Augusta National await newcomers from November
The Masters features only six players, three of them amateurs, who have never played in the Masters
3:25AM ( 23 hours ago )
Wie West, Feng back on leaderboard at ANA Inspiration
Michelle Wie West was back on a major championship leaderboard Thursday at the ANA Inspiration
9:44PM ( 1 day ago )
AP Online Golf
Man gives untold perspective on Reagan assassination attempt
SAVANNAH, Ga. (AP) — If you’re about 50 or older, you probably remember where you were when you learned President Ronald Reagan was shot in an assassination attempt 40 years ago on March 3...
12:01AM ( 2 hours ago )
All-Star Game yanked from Georgia in response to voting law
Major League Baseball has rescinded its decision to have Atlanta host this summer's All-Star Game
7:30PM ( 7 hours ago )
Georgia hoops coach Taylor agrees to extension through 2027
After leading Georgia to the women's NCAA Tournament for the first time in three years, coach Joni Taylor has agreed to a contract extension through 2027
5:29PM ( 9 hours ago )
AP Online - Georgia News
This Masters tradition is a pictorial surprise for champions
Here's another tradition unlike any other at the Masters
4:05PM ( 3 days ago )
Horschel outlasts Scheffler in sloppy final of Match Play
Billy Horschel won the Dell Technologies Match Play over Scottie Scheffler in a sloppy championship finish
7:53PM ( 5 days ago )
Scheffler mows down European stalwarts in Match Play
Scottie Scheffler is playing his best golf to beat some of the best in match play
7:32PM ( 6 days ago )
AP Sports - PGA
Easiest of the par 3s, No. 6 at Augusta feels like 2 holes
The par-3 sixth at Augusta National can make players feel as if they're facing two tests
2:11AM ( 21 minutes ago )
Myanmar death toll mounts amid protests, military crackdown
A human rights group in Myanmar says the civilian death toll in the junta crackdown has reached 550 since the Feb. 1 coup
1:55AM ( 36 minutes ago )
Mercedes gets 1st 5 career hits, White Sox beat Angels 12-8
Yermín Mercedes got his first five major league hits and drove in four runs, and José Abreu hit a grand slam for the Chicago White Sox in their 12-8 victory over the Los Angeles Angels
1:42AM ( 49 minutes ago )
Purr-fect night: Bauer wins LA debut, cat on field at Coors
Trevor Bauer took a no-hit bid into the seventh inning in his Los Angeles debut before allowing a pair of two-run homers, and the Dodgers held on after building a big lead to beat the Colorado Rockies 11-6
1:32AM ( 1 hour ago )
California OKs indoor sports, concerts as COVID cases plunge
Sports, theater and music fans will be able to take their seats again in California as the state’s coronavirus cases plunge and vaccinations jump
1:26AM ( 1 hour ago )