cloudyn.png
Monday November 18th, 2019 4:58AM

Masters, Trivia Quiz

By The Associated Press

AUGUSTA, Ga. (AP) — How well do your know the Masters? Try this quiz:

1. Which former British Open champion never broke par at the Masters?

a.) John Daly

b.) Bobby Jones

c.) Bill Rogers

___

2. Who won the first Masters?

a.) Gene Sarazen

b.) Byron Nelson

c.) Horton Smith

___

3. After which flower did Sergio Garcia and his wife name their daughter?

a.) Golden Bell

b.) Camellia

c.) Azalea

___

4. Which player has won the most green jackets?

a.) Jack Nicklaus

b.) Arnold Palmer

c.) Tiger Woods

___

5. Name the only player to complete the career Grand Slam at the Masters?

a.) Gene Sarazen

b.) Gary Player

c.) Ben Hogan

___

6. Name the first player to win the Masters in a sudden-death playoff.

a.) Fuzzy Zoeller

b.) Nick Faldo

c.) Ian Woosnam

___

7. Who was the only player to lose the Masters in a playoff twice?

a.) Chris DiMarco

b.) Ben Hogan

c.) Greg Norman

___

8. Which player recorded the highest score on the par-3 12th hole at the Masters?

a.) Tommy Nakajima

b.) Tom Weiskopf

c.) Jordan Spieth

___

9. Who was the first player to shoot 63 at the Masters?

a.) Nick Price

b.) Greg Norman

c.) Arnold Palmer

___

10. Who was the oldest Masters champion?

a.) Raymond Floyd

b.) Jack Nicklaus

c.) Angel Cabrera

___

11. Name the only player to finish runner-up to Jack Nicklaus and Tiger Woods in the Masters?

a.) Greg Norman

b.) Tom Kite

c.) Mark O'Meara

___

12. What did Tiger Woods shoot on the opening 9 holes the year he won the Masters by 12 shots?

a.) 30

b.) 36

c.) 40

___

13. Who has finished runner-up at the Masters the most times without ever winning?

a.) Tom Kite

b.) Johnny Miller

c.) Tom Weiskopf

___

14. Name the first left-handed Masters champion.

a.) Phil Mickelson

b.) Mike Weir

c.) Bob Charles

___

15. On which hold did Gene Sarazen make albatross in the "shot heard 'round the world" in 1935?

a.) No. 13

b.) No. 15

c.) No. 18

___

16. Who was the first player to birdie the last two holes to win the Masters by one shot?

a.) Craig Wood

b.) Arnold Palmer

c.) Sandy Lyle

___

17. Who shot the lowest final round to win the Masters?

a.) Jack Nicklaus

b.) Jack Burke Jr.

c.) Gary Player

___

18. Who is the only Masters champion to win in a sudden-death playoff with a bogey?

a.) Nick Faldo

b.) Mike Weir

c.) Adam Scott

___

ANSWERS

1. b

2. c

3. c

4. a

5. a

6. a

7. b

8. b

9. a

10. b

11. b

12. c

13. c

14. b

15. b

16. b

17. c

18. b

  • Associated Categories: Associated Press (AP), AP Sports, AP Online Golf, AP Online - Georgia News, AP Sports - PGA
© Copyright 2019 AccessWDUN.com
All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without permission.
What to watch between Michigan, Villanova in NCAA title game
What to keep an eye on when Villanova faces Michigan in the NCAA championship game in San Antonio
2:14AM ( 26 minutes ago )
LEADING OFF: Astros celebrate, snow for Yanks, Bartolo time
LEADING OFF: Astros raise World Series banner at home opener, snow forecast at Yankee Stadium, 44-year-old Bartolo Colon starts for Texas
2:13AM ( 27 minutes ago )
Moe's moment: Michigan big man Wagner living NCAA dreams
Moe Wagner is likely to play a major role in Michigan's attempt to upset mighty Villanova in the NCAA Tournament championship game
2:10AM ( 29 minutes ago )
Associated Press (AP)
Capitals top Penguins to clinch Metropolitan Division title
The Washington Capitals still run the Metropolitan, beating the Pittsburgh Penguins 3-1 to clinch their third straight division title
11:46PM ( 2 hours ago )
Park, Lindberg to return Monday for 5th playoff hole in ANA
Inbee Park and Pernilla Lindberg played until it was too dark to see Sunday night _ and still couldn't decide the ANA Inspiration
11:08PM ( 3 hours ago )
The Latest: Park, Lindberg to finish ANA playoff Monday
Inbee Park and Pernilla Lindberg will return to Mission Hills on Monday morning to decide the ANA Inspiration
11:02PM ( 3 hours ago )
AP Sports
The Latest: Michelle Wie shoots 69, fights dizziness again
Michelle Wie shot a 3-under 69 in the ANA Inspiration, again fighting though dizziness caused by a virus
5:58PM ( 8 hours ago )
Pernilla Lindberg chasing first pro win at ANA Inspiration
Pernilla Lindberg has opened play in the ANA Inspiration, trying to complete a wire-to-wire victory in the major championship for her first professional victory.
5:08PM ( 9 hours ago )
Park, Lindberg lead ANA Inspiration as Wie fights vertigo
Pernilla Lindberg and Sung Hyun Park quietly broke away at the ANA Inspiration
1:38AM ( 2 days ago )
AP Online Golf
AP Online - Georgia News
Bubba Watson envisions the shots, just not the trophies
With 2 wins ahead of the Masters, Bubba golf is back in vogue
11:28AM ( 6 days ago )
Watson wins, denies Thomas No. 1 ranking
No. 1 will have to wait for Justin Thomas after his semifinal loss to Bubba Watson in Match Play
2:23PM ( 1 week ago )
Thomas reaches semifinals and closes in on No. 1
Thomas 1 round away from No. 1, faces Bubba Watson in Match Play semifinals
6:49PM ( 1 week ago )
AP Sports - PGA
What to watch between Michigan, Villanova in NCAA title game
What to keep an eye on when Villanova faces Michigan in the NCAA championship game in San Antonio
2:14AM ( 26 minutes ago )
LEADING OFF: Astros celebrate, snow for Yanks, Bartolo time
LEADING OFF: Astros raise World Series banner at home opener, snow forecast at Yankee Stadium, 44-year-old Bartolo Colon starts for Texas
2:13AM ( 27 minutes ago )
Moe's moment: Michigan big man Wagner living NCAA dreams
Moe Wagner is likely to play a major role in Michigan's attempt to upset mighty Villanova in the NCAA Tournament championship game
2:10AM ( 30 minutes ago )
For Villanova's Bridges, it's more about winning than stats
Villanova's Mikal Bridges is focused more on doing anything his team needs to win the national championship than his stats or how many shots he'll get against Michigan on Monday night
2:05AM ( 35 minutes ago )
China raises tariffs on US pork, fruit in trade dispute
China raised import duties on a $3 billion list of U.S. pork, fruit and other products in an escalating tariff dispute with President Donald Trump that companies worry might depress global commerce
2:05AM ( 35 minutes ago )